Yüksek IQ gerektiren zeka testi: Sadece dâhiler 15 saniyede 3 hamlede pastayı 8 parçaya bölüyor!

Zeka testi çözmek bireyin bilişsel yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Zeka testleri ile keyifli vakit geçirebileceğiniz gibi beyin jimnastiği de yapmış olmaktasınız. Hazırlanan bu zeka testi görselindeki pastayı 3 hamleyle 8 parçaya sadece dâhiler bölebiliyor. Bu testi yapmanız için 15 saniyeniz var.

Yüksek IQ gerektiren zeka testi: Sadece dâhiler 15 saniyede 3 hamlede pastayı 8 parçaya bölüyor!
Yüksek IQ gerektiren zeka testi: Sadece dâhiler 15 saniyede 3 hamlede pastayı 8 parçaya bölüyor!
GİRİŞ 10.06.2023 17:22 GÜNCELLEME 10.06.2023 17:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kıvrak bir zekaya sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Bu zeka testi ile kıvrak bir zekaya sahip olup olmadığınız ortaya çıkacak. Bu tür IQ testlerini akıl yürütme beceriniz ve analiz yeteneğiniz ile çözebilirsiniz. Sizden görseldeki pastayı 15 saniyede sadece 3 hamle yaparak 8 parçaya bölmeniz istenmektedir. Hazırsanız süreniz başladı. O zaman zekanızı konuşturma vakti!

Dikkat gerektiren zeka testi: Sadece dâhiler 10 saniyede resimdeki balığı görebiliyor!Dikkat gerektiren zeka testi: Sadece dâhiler 10 saniyede resimdeki balığı görebiliyor!

YÜKSEK IQ GEREKTİREN ZEKA TESTİ

Zeka testleri birçok türde hazırlanmaktadır. Bu tür testleri daha fazla çözerek pratik zekanızı, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Cevaba ulaşmanız için farklı düşünceye sahip olmalısınız.

Zeka testi: Resimdeki karıncayı 9 saniyede bir tek yüksek zekalılar bulabiliyor!Zeka testi: Resimdeki karıncayı 9 saniyede bir tek yüksek zekalılar bulabiliyor!

SADECE DÂHİLER YAPABİLİYOR

Hazırlanan zeka testinde bir pasta ve bıçak görünmektedir. Sadece 3 kesme işlemi ile pastayı 8 parçaya bölmeniz gerekmektedir. Bu testi yapmanız için size sadece 15 saniye verilmiştir. Herkesin kolaylıkla yapamadığı bu testte bakış açınızı değiştirmeli ve herkesten daha farklı bakmalısınız.

Dikkat gerektiren zeka testi: Resimdeki farklı zürafayı 7 saniyede görebilecek misiniz?Dikkat gerektiren zeka testi: Resimdeki farklı zürafayı 7 saniyede görebilecek misiniz?

TEST İÇİN VERİLEN SÜRE SADECE 15 SANİYE

Sürenizin ilerlediğini ve yavaş yavaş sonuna yaklaştığını hatırlatmak isteriz. Cevabın sanıldığı kadar basit olmadığını söyleyebiliriz. Verilen süre boyunca farklı kesme teknikleri kullanmaya ve cevabı bulmaya çalışın. Ekranı çok fazla aşağıya kaydırmamanız konusunda da uyarmak isteriz.

Zeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsünZeka testi: 30 saniyede 10 farkı bulmak oldukça zor! Kendine güvenen testi çözsün

SÜRE DOLDU

Verilen sürenin sonuna geldik. Cevabı bulanları tebrik ederiz. Bulamayanlar için cevabı hem resimli hem de sözel olarak anlatmak isteriz. Pastadaki ilk iki kesim dikey yani yukarıdan aşağıya yapılmalıdır. Ama pastayı 8 parçaya ayırmak için üçüncü kesimin yatay olarak yapılması gerekmektedir. Böylece 3 hamlede pastayı 8 parçaya bölmüş olacaksınız.

Şimdi söyleyin, siz cevabı bulabildiniz mi? Bulduysanız kaç saniyede? Yorumlara yazarak bizimle de paylaşın.

Kişilik testi ile gizli yönlerinizi öğrenebilirsiniz! Resme baktığınızda ilk neyi gördünüz?Kişilik testi ile gizli yönlerinizi öğrenebilirsiniz! Resme baktığınızda ilk neyi gördünüz?

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 11
  • Aydanur 1 yıl önce Şikayet Et
    5 saniyemi aldı çok kolay di
    Cevapla
  • Doğru Çözüm 1 yıl önce Şikayet Et
    8 eşit parçaya ayrılabilmesi önce ortadan ikiye bölünür. Sonra ikiye ayırdığımız parçalardan birini diğerinin üzerine koyup ortadan ikiye bir kez daha keseriz. Sonra ortadan ikiye ayırdığımız ikinci parçaları da diğerlerinin üzerine koyarız. Totalde 4 dilim üst üstedir. Son olarak tekrar ortadan ikiye ayırırız ve pasta 8 eşit dilime ayrılmış olur
    Cevapla
  • Gaziantepli 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlatılan biçimde 8 eşit parça olmaz. Alt kattakiler kuru olur.
    Cevapla
  • Kenan 11 ay önce Şikayet Et
    8 eşit değil 8 parça diyor ??
    Cevapla
  • Furkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Pastanın üzeri matematikte yamuk resmi gibi kesilir. Sonra sağdan dola ve yukarıdan aşağı düz şekilde kesilir. 8 parçaya bölünmüş olur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Alternatif çözüm : Önce pastanın tam ortası bıçakla bir kerede ufak daire biçiminde kesilir. Sonra pastanın yüzeyi kesişme yeri kesilen ufak dairenin merkezi olacak şekilde boydan boya önce dikey sonra yatay artı işareti şeklinde kesilir. Alın size 8 parça.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat